March 29, 2009

TENSION

SEDEY


SERABUT

ARGHHHHHHHHHHHHHHH!!!

March 27, 2009

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

kita tak blh nak halang
apa yg org nak cakap tentang kita

kita tak blh nak paksa
utk org percayakan kita

kita tak blh nak sekat
utk org meReka2 cerita tntg kita

apa yg penting
kita tau sapa kita
'n' slalu ucap Alhamdulillah atas apa yg berlaku di atas
kita tak berhak utk mmbalas

klau kita buat baik...tp tak dihargaii...
malah di keji
org sebegini tak layak di gelar sahabat
jauhkan diri daripada org2 spt ini,,,,,
bkn utk memadankan muka dia
tapi utk mengelakkan diri dari berCakaran dgn dia
mengelakkan diri dr menyebut atau mengata dia lg
utk mengelakkan pahala yg ada sedikit ni di beri pd dia
kerana dia seorg yg tak tahu mghargai

sebuah hadis ada mengatakan
andai kita mendoakan
'ya ALLAH, ampunkan dosa org yg menyakiti ku, memfitnahku, menghina ku, menitiskan air mata ku....'
nescaya di sana ada sebuah syurga yg menanti kita
apabila kita meminta Allah mengampunkan org2 seperti ini..

sekian...wassalam


March 24, 2009

>>>>kedamaian & ketenangan<<<<

lagu yg ku sediakan di bawah ni korunk dgr la ea...
tenang je jiwa dgr petikan piano ni...
slmt mendengar

video

MAAF>>>>

LUAHAN HATI DARI SAHABAT MU SARAH_K

Thanx to Alijah
coz dr Dip ko layan perangai ak sampai skrg
dr dulu smpai skrg ko ada je kat sebelah ak
ko teman kan ak masa Dip dulu smpai skrg...
takkan lupa semua memory pahit manis kat bilik angkat ZAMRUD!
org yg paling banyak bersusah krn ak
thax JO! u ar my bez frenz

Thanx to Aqilah
sedia dgr apa je luahan hati ak slama ni...
bnyk tlg ak dulu
anta ak g linik masa ak sakit...
org yg memahami pe yg ada dlm hati ak sekarang...
thanx qila...u r my bezz frenz


Thanx to Zafirah
dr Part 1 ampai harini....ko ada je kat sisi ak..
even ak penah luka kan hati ko...
ko still trima ak
coz u ar my bez frenz
ko tlg ak masa DIP
ko tlg ak masa ak susah Part 1 dulu
bnyk kongsi crita...evrything
hanya Tuhan tahu apa perasaan ak

Thanx to Riena...
buat ak rasa selesa slama ak kenal ko
ko kwan yg baik n menyenangkan
ak knl ko dr DIP...satu kolej satu kelas
ko dgr seme rintihan ak masa ak sedih...
ko mmg baekkkkk utk ak...LUV U so much!!!
n yg mmbuat ak ketawa slalu

Thanx to Izzah
coz sudi kenal dgn ak
pernah cipta satu memori dlm hidup ak
jgn tanya apa memori tu
ak je yg tau n akn simpan
thanx to be my housemate

Thanx to Erin
pernah mnjadi sahabat yg baik walaupun hanya seketika....
miss u so much!!!

Thanx to....
Farah Raihana(bnyk blaja sesuatu yg baru),
Eikha(kwn yg ak senang bangat!),
Ema(kwn ak yg berbakat),
Husna(celoteh dr mulut dia buat ak tak sunyi),
Dayah Salim(slalu buat ak gelak especialy dgn pandangan mata yg Menakutkan!!!!),
Adzman(suka nyakat and gadoh ngan ak!!!!),
Najib(kat mana ada kwn2 ak...kat situ ada NAJIB!..hehehe),
Hafifi(kwn yg klakar...sometimes....geram je ngn kependingan dia!hehehe),
Fahmy(seorg yg COOL n Baek bangat) and
clasmate yg lain2........

yg sudi menjadi sahabt kpd SITI SARAH KHAIRI

kpd korunk semua...
ak mintak maaf if apa yg ak buat slama ni menyakit kan hati korunk
if ak de tesalah cakap sampai menimbulkan benci di hati korunk
if kehadiran ak tak pernah nak menyenangkan semua org

ak mintak maaf

kalau selama kita kawan aku de wat salah
tercakap depan atau pun blakang
i promise with my self
from now n today
i'll clear evrything....
semua yg buruk datangnya dr ak
yg baik itu dtg Dr ALLAH s.a.w

maafkan ak.......

Kau Sahabat Kau Teman

Dr Sahabatmu SaraH
Mesti DengaR!!!!!!!


juz nak share dgn smua kawan2..
benda ni berlaku masa ak form 4
kawan ak....lelaki, form 5, meninggal....
dia dgn abg n sepupu dia meninggal coz lemas kat Sg. pahang
diorg pegi memancing
so dia tak sedar yg dia pijak tu pasir jerlus..
den dia tenggelam...abg dia yg cuba slmt kan dia pun lemas...
mayat abg dia dapt di tmui tp mayat dia 2hari baru jmpa
hanyut dkt Sg Palong...
mayat dia dak terkopek2 kena makan dgn ikan buntal..
sedih sgt....................

cuba korunk hayati lagu ni.....
sejenak kita hayati setiap bait2 lirik ni
PASTI! terusik
bayangkan yg pergi itu adalah seorg drpd sahabat kita
BAYANGKAN!!!
smua pasal seorg sahabt yg dah tinggalkan kita
walau buruk mana pun dia
tp.....bila dia pergi hati pasti terusik
hargai lah sahabat2mu di sekeliling
kerana dia seorg sahabt
ampunkan dia
supaya kta tak menyesal suatu hari nanti...

video

Sahabt Ku


khas utk semua sahabat Sarah
Ketika sahabat menjadi seteru, ketika sahabat meninggalkan kita, ketika sahabat semakin menjauh…sedarlah itu adalah satu proses menuju kematangan…

March 23, 2009

Dlm hati manusia ada kekuatan
tidak terurai kecuali menerima kehendak Allah

Dalam hati terdapat keganasan,
tidak hilang kecuali berjinak dgn Allah

Dalam hati terdapat kesedihan
Tidak hilang kecuali seronok mengenali Allah dan baik muamalah (perhubungan) dgnNya

Dalam hati terdapat kegelisahan
Tidak tenang dan damai kecuali berjumpa dgnNya dan lari menujuNya

Dlm hati terdapat api penyesalan,
Tidak padam kecuali redha dgn suruhanNya, laranganNya, qadhaNya dan sentiasa sabar hingga menemuiNya

Dalam hati terdapat hajat,
Tidak terbendung kecuali dgn kecintaan kpdNya, memohon kpdNyasentiasa berzikir kpdNya dan keikhlasan kepadaNya. Andai dunia dan seisinya diberi, tidak akan dapat membendung hajat hati insan ini.
Love is when two people touch each other's soul.

Love is honesty and trust.

Love is helping one another.

Love is mutual respect.

Love means that differences can be worked out.

Love is reaching your dreams together.

Love is the connection of two hearts, yours and mine.


Cinta Itu Tak Terlihat...


Hikayat Seorang Perempuan

Perempuan bukan dijadikan daripada atas kepala
untuk disanjung dan dipuja

Juga bukan dijadikan daripada alas kaki
un
tuk dipijak-pijak
tetapi perempuan dijadikan daripada tulang rusuk kiri lelaki
hampir dengan hati untuk disayangi
hampir dengan tangan untuk dilindungi
tulang rusuk kiri lelaki, bengkok sifatnya
menjadi tanggungjawab lelaki untuk meluruskannya
masakan batang yang bengkok mampu menghasilkan bayang yang lurus

akal perempuan senipis rambutnya
selalu mengikut perasaan tika berbicara
hati perempuan serapuh kaca
mudah tersentuh dengan kata-kata
nafsu perempuan setinggi gunung
hanya keimanan mampu menghalangnya
suara perempuan gemersik bak buluh perindu
hingga menusuk, membelai di kalbu
bicara perempuan sehalus sutera
takkan jemu tika mendengarnya
air mata perempuan mahal harganya
tanda kasih pada kekasihnya
kasih perempuan selembut salju
mampu membuat lelaki hilang arah tuju

MY DEBUT ALBUM

Band;
John Wilson (Australian rules footballer)
Album;
20th Century Quotations


ini la my DeBuT AlBum
ak di Tag Alijoe Hari Window
mcm de yg x kena
Band John Wlison, bila plk bertkar BIDANG dr footballer kpd band?????!huh...hehehe
layanzzzzzzz!
p/s; 1st time ni ak tau camne nak tag menge'tag' ni...joe ajar!HAHAHA

March 19, 2009

video

SOFEA BALQIS

juz nak share ngan korunk..

ak tak blh dgr suara dia ketawa masa ni....

ak nak gelak je...hehehe

muah muah to sofea...

who loves u


Who Loves You???
Allah s.w.t?
Ur moms?
Ur dads?
ur sis or bro?
ur frenzzz?
ur gurlfrn???
ur Boyfrnz???

or u urself?????
WHO????! can u ans who really lurve u???? can u???
tell me.............!


Lurve u with All my heArt

...LOVE...

Hj Khairi@ Khairey


HjH Ramishah

Azrin

Azmi@Azli


Azli@Amey


Azhari

TERTEKAN!!!!!!

TENSION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Smua Tgh tension.. aku tau..
tak banyak pon sikit
minggu ni sampai mggu dpn mcm2 nak kena buat n submit
Adoiiiii
aduh...
adey...
mcm2 bunyik

MAN lg lah!!!!
jerit2 la dia, nak gado je ngan ak kan..
nak2 time tension ni!
Aku pulak semalam da tembak Man!
tak tau la "de lg ke tak" dia arini!!!!!
but smlm smpat la kan dia kem salamz syg kat Anne..
mybe peluru da tembus koTT!hahahaha
Tp Mlm td RIENA g tau ak.....
dia nak bunoh meow meow arini!!!!

Korunk seme sabar k...
semua pon tension skrg...
nak tak nak kena wat gak


So, apa yg PENTING??????
KERJASAMA!!!!
Whats importnt????
TEAMWORK_HAFIFI cakap

March 18, 2009

HADIS


RENUNGAN BERSAMA

aku tak ingt sangt fully story pasal hadis ni...but,, i realy remembered da main point of dis hadis... juz want 2 share with all my fren... Satu hadis mengatakan...pd zaman Rasulullah s.a.w, ada seorg sahabat bertanya kepada baginda, bagaimana ada seorg hamba ini dapat masuk ke syurga sedangkan aku jarang melihat amal kebajikan yg dia buat..... lalu baginda menjawab.... dia ada satu amalan....yg mana di lakukan selepas besolat...
APA DIA????!!!!
hanya satu.....
setiap kali selepas bersolat....dia akan berdoa kpd ALLAH s.w.t...

"Ya Allah, kau ampunkanlah dosa musuh2 ku, dosa org2 yg menyakitiku, dosa org2 yg berbuat jahat kepadaku, dosa org2 yg mmberi penghinaan kpdku......"
Walluhualam.....aku mmg tak ingt full story...tp aku harap aku dapt share dgn korunk MAIN POINT cerita di atas...segala kesilapan @ kekurangan amatlah di kesali

BURUKKAH AKU DI MATA DIA

......ANTARA AKU DAN DIA......

ada je yg tak puas hati

ada je yg kurang
apa lg??????
knp nak marah2 aku??????
knp????

knp slalu fikir bukan2 tentang aku????
teruk sangat ke aku????

kan hepy kalau mcm dulu..........
setiap hari senyum....
setiap hari bahagia....

tp tu DULU!!!!!!!!!!!!!!!!
skrg dah berubah!
dia tak percaya AKU!
dia dah tak mcm aku knl dulu....
hari2 ada yg tak kena....

KNP???????????????????

p/s....aku rindu kenangan waktu dulu.............
JGN RAMPAS SAAT BAHAGIA AKU....

Dia Dah Meninggalkn Aku Selamanya

.....MATI.....

Mlm semalam...17hb abg ak yg no 2 dtg Segamat...

Bkn nak jmpa ak...tp dia ada hal..
sempat jgk dia jengah aku kat rumah ni..thankz Bangah...
Dia tak dtg dgn kosong
tp bawak satu berita sedih utk ak...
dia cakap....jgn bgtau mak...
ak tanya apa dia...
Bibitt dah takde....Bibitt dah mati....
terkejut aku.................!!!!!!!!!!!!!
aku diam je...pending...feedback pun lmbt...DC...n terus mencari signal!
ok....

then....bangah cakap...belikan yg baru...
ak cakap...ok lah..
tp aku sedih...knp bibitt mati....
dia kecik lg...baru sebulan hidup...
knp tak jaga elok2..................

knp........???????????

March 17, 2009

sahabat................

SAHABAT

Susah Ke nak dapatkan seorg sahabat yg baik??????
yg sanggup bersusah payah
yg suka duka bersama....
yg faham perangai buruk kita....
susah kan.....
memang susah....
sebab kita manusia..
tak dapat nak penuhi semua kehendak org...

kdg2....kita bkn sengaja hendak bermuka2...
tp...dek krn nak jaga hati...kita buat....
salah kah???
memang salah...
tp mcmana nak buat????????
org hanya tau cakap....

betulke....
betul ke..takde istilah kawan dalam dunia ni...
yg ada kesempatan kepentingan keegoan....
yg ada...cemburu...iri hati...hasad dengki....
betul ke??????

sampai hari ini...
sampai saat ini...
aku still cari....erti sahabat...

kadang2...bila kita sayang seseorg...
ataupun cuba menyayangi seseorng....
org tu tak kesah kan kita,,,,
dis is nature or what???????????????

hargailah dia...
kerana...esok lusa...
belum tentu kita dapat seorg sahabat spt dia...

p/s; sampai hari ini...saat ini.... takde langsung perkataan maaf dr mulut sahabat......hanya kerana keegoan... jgn mendabik dada...merasakan diri begitu hebat... jgn smpai kena buku dgn ruas.. jgn sampai terhantuk baru nak terngadah.... semua sudah terlmbt...kerana yg tau....hanya AKU....yg takkan lupa....juga AKU.... tp aku takkan lupakan dia coz dia dah jd sbhgn dr kenangan hidup ak.......yg pernah bantu aku saat susah....walaupun sekejap....

p/s; ak bekorban apa je untuk dia....apa shj....ak jujur dgn dia....ak sayang dia.....tp.....aku tak blh utk paksa dia....utk syg, jujur, n bekorban utk ak....apa yg ak blh buat skrg....cuba utk jauhkan diri dr dia....

kenapa aku jadi kejam! kenapa aku jadi gila! sebab dia! sbb dia tak pernah tahu apa rasa hati aku selama ni!! dia tau tp tak pernah amik peduli apa yg aku rasa!!

LIFE IS CRUEL!!!!!!!!!!!!!!!!(man ajar)

Community Service

SEKOLAH MENENGAH DATO BENTARA DALAM

sory...mybe aku lambat post pasal CS....coz...ak tak bnyk nak share... ni je pic yg paling aku suka
dgn adik2 yg comel n ensem2 ni....kakak lg pendek.
..aduhaiiiiii
comelnya....baru form 1... yg plg specialnya... dia ni rupa2nya bez friend anak sedara aku!!!!

Kenangan sem ni....
begambar dgn adik yg comel2....
diorg mmg sporting n besttttttttttttttttt

MY BODYguard

PENGAWAL PERIBADI YG KEKAL ABADI TANPA GAJI!!!!
i've 4 bodygad....hahaha
ada BRAN?????

Font sizeNI Lah BodyGuard ak.....DULU......

NI pulak BodyGuard.....SEKARANG.....

4 org ni....ak sayang bangat......
diorg cukup2 care kat ak....
smua masalah ak diorg yg settlekan......
diorg abg terbaek yg ak pnh jumpa...hehehehe
LUV U

...Chef Wann...
..UiTM Segamat, Johor..
Chef wann dtg...,teruja...hehehe
bkn aku je...dakz2 ni pon semcm jgk...
sian ABG WANN kena serbu..
bila dia dtg segamat baru aku heran...b4 ni biasa2 je...hehehe

Personal Development

Adoii...budak2 ni....time 'abg'Wann mkn la time tu nak begambor!!!

Senyuman kemesraan @ keterpaksaan?????hahahaha

Capture Dekat2....bg dak2 ni jelez cket..hehehheeee
(sbnrnya xde sapa nak tgkap, so guna tgn sndri, dats why la dkt..hahaha)

uhm...last last...baby husna..thankz a lot....

ShaRing LuRving 2Gether


.....dibiaba abadabalahabah oborangbang yangbang pabalingbing sabayaba sabayangbang babangatbat.....
MR OCHINIKOV


Siapa Dia???????????????

menatap indahnya senyuman diwajahmu
membuat ku terdiam dan terpaku
mengerti akan hadirnya cinta terindah
saat kau peluk mesra tubuhku

banyak kata
yang tak mampu kuungkapkan
kepada dirimu

Chorus:
aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
sepanjang hidupku

aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh ragaku
ku ingin kau tau
kuslalu milikm
u
yang mencintaimu
sepanjang hidupku